Влада Варшави вимагає від РФ 2 млн євро за використання будівлі

Вівторок, 12 квітня 2016, 09:38

Президент Варшави вимагає від РФ виплатити 9 млн злотих (більше 2 млн євро) за використання російським посольством у Варшаві у 2009-2015 роках без підписаного договору багатоповерхового будинку на вулиці Бобровецькій, 2б.

11 квітня варшавський окружний суд відклав розгляд цієї справи безстроково, передає "Польське радіо".

Причиною такої ситуації стала необхідність прийняття рішення судом щодо питання доставки позовної заяви та додатків до неї російській стороні.

Раніше посольство РФ повернуло матеріали справи Міністерству закордонних справ Польщі.

Росія використовує в Польщі більше 10 будівель, в тому числі у Варшаві. Використання деяких з них врегульовано юридично - об'єкти або є власністю РФ, або ж підписані відповідні договори з їх використання.

Частина будівель, на думку польської сторони, використовується без договорів. За цю нерухомість міські управління у Варшаві та Гданську хочуть від російської сторони отримати оплату.

Проблема, пов'язана з доставкою позовної заяви, з'явилася в зв'язку з тим, що згідно з польсько-російськими договорами про юридичну допомогу, підписаним у 90-х рр., позовна заява має бути надіслана присяжному перекладачеві, який пересилає його в російський Мін'юст, а той передає документ відповідному російському органу, відповідальному за нерухомість РФ за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.