У Варшаві буде створено музей "проклятих солдатів"

Понеділок, 29 лютого 2016, 15:33

На території колишнього слідчого ізолятора у варшавському района  Мокотув буде створений перший в Польщі музей "проклятих солдатів" та політичних в’язнів Польської Народної Республіки.

Про це повідомляє Польське радіо.

У переддень відзначення Дня пам’яті "проклятих солдатів", який припадає на 1 березня, про створення такого музею повідомив голова партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський.

За словами Качинського, створення музею є продовженням політики його брата, президента Лєха Качинського, який був ініціатором відкриття Музею Варшавського повстання і хотів також відкрити музей для вшанування "проклятих солдатів".

"Ми зібралися тут для початку дуже важливої роботи, яка повинна служити зміцненню і вшануванню пам'яті про тих, хто боровся за батьківщину… оскільки історія польської боротьби за свободу після 1945 року значною мірою забута, і те, як вона зображується, - це повністю фальшиве, помилкове відображення історії, символи і цінності повністю зміщені", - сказав Ярослав Качиньський, повідомляє Gazeta Wyborzca.

Відповідний документ про створення музею вже підписав міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро.

Ярослав Качинський підкреслив, що польське суспільство повинно дізнатися правду про події періоду соціалістичної Польщі. 

Відзначимо, "прокляті солдати" (пол. Żołnierze wyklęci) – це визначення, яке застосовується щодо учасників різних антикомуністичних підпільних організацій, які були сформовані у Польщі наприкінці Другої світової війни та після її завершення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: