Викрадач літака EgyptAir попросив політичного притулку на Кіпрі

Середа, 13 квітня 2016, 14:28

Чоловік, якому висунуті звинувачення у викрадені літака авіакомпанії EgyptAir, просить політичного притулку на Кіпрі.

Про це повідомляє Associated Press.

Мохамед Мустафа викрав літак авіакомпанії EgyptAir, що здійснював внутрішній переліт з Олександрії до Каїра, після чого борт літака приземлився на Кіпрі.

У своєму проханні про надання притулку Мустафа стверджує, що не може повертатися до Єгипту, оскільки там його можуть переслідувати через його політичні переконання.

За словами міністра внутрішніх справ Кіпру Сократа Хасікоса, наразі прохання про надання притулку Мустафи на стадії розгляду.

В той же час, також розглядається і запит єгипетської влади на екстрадицію Мохамеда Мустафи.

Втім, за інформацією адвоката Мустафи, Кіпр може видати його клієнта Єгипту, незважаючи на його заяву про надання притулку.

Судове засідання по процедурі видачі Мустафи заплановане на 22 квітня.

Як повідомлялося, літак авіакомпанії EgyptAir, який здійснював внутрішній переліт з Олександрії в Каїр, 29 березня був викрадений і приземлився на Кіпрі.

Чоловік, який викрав літак, міг зробити це із особистих мотивів і спрямував літак до Ларнаки через те, що на Кіпрі живе його колишня дружина.

Більшість заручників Мустафа відпустив незабаром після приземлення в Ларнаці, а інші були звільнені після багатогодинних переговорів. Викрадач здався владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: