ЄС додасть особливі умови в безвізовий режим для України та Туреччини - ЗМІ

оновлено
Неділя, 17 квітня 2016, 11:51

Євросоюз планує додати особливі умови до угод щодо запровадження безвізового режиму з Україною, Туреччиною, а також Грузією і Косовом.

Про це повідомляє німецьке видання Die Welt з посиланням на джерела в дипломатичних колах ЄС.

Кілька країн Євросоюзу, серед яких Німеччина та Франція наполягають на укладенні у липні особливої угоди про лібералізацію візового режиму, яка відрізняється від діючої досі практики.

"Ця угода включатиме так званий пункт про відтермінування дії, який активуватиметься у тому випадку, якщо Туреччина не дотримуватиметься закріплених раніше домовленостей, таких як належне повернення біженців з Греції, достатній захист біженців, які цього потребують, чи дотримання прав людини", - сказав співрозмовник видання.

Він додав, що такий пункт угоди, у разі ухвалення, може відносно швидко забезпечити скасування вже запровадженого безвізового режиму.

За даними видання, подібні пункти про відтермінування хочуть застосувати до угод про візову лібералізацію з Україною, Грузією та Косовом.

Остаточного рішення поки що не ухвалили, однак це очікується найближчим часом. Цю тему мають інтенсивно обговорити на полях зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Люксембурзі 21 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.