45% поляків підтримують опозицію у конфлікті навколо Конституційного суду

Вівторок, 19 квітня 2016, 17:28

Майже половина поляків (45%) заявили, що у суперечці навколо Конституційного суду знаходяться на стороні суду і опозиційних груп.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром дослідження громадської думки Польщі (CBOS), передає Радіо "Польща".

Більше чверті (29%) підтримали в даному питанні нинішню владу.

Більше половини (55%) респондентів вважають відмову опублікувати рішення Конституційного суду від 9 березня помилкою. Протилежної думки дотримуються 22% респондентів.

45% опитаних вважають березневе рішення Конституційного суду дійсним і обов'язковим, навіть якщо воно і не було опубліковано.

Вдвічі менше респондентів (22%) згодні з думкою, що неопубліковане рішення суду є лише думкою суддів і було прийняте з порушенням закону.

Також більшість респондентів (59%) вважає, що в нинішній ситуації Конституційний суд повинен працювати в звичайному режимі і тільки один з п'яти (21%) вважає, що суд не повинен працювати до повного вирішення конституційної кризи.

Раніше повідомлялося, що конституційний суд Польщі визнав таким, що суперечать Конституції країни зміни до законодавства про Конституційний суд, які були ухвалені правлячою партією "Право і Справедливість" восени 2015 року.

Нагадаємо також, що 13 січня 2016 року, Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніх змін до законодавства про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: