Іран провів випробування балістичної ракети - російські ЗМІ

Вівторок, 19 квітня 2016, 18:31

Іранські військові у вівторок здійснили випробувальний пуск балістичної ракети. Точний тип носія поки невідомий.

Про це повідомляє російське видання "Комерсант", посилаючись на джерела в Міноборони РФ.

Пуск був зафіксований російськими радіолокаційними станціями системи попередження про ракетний напад (СПРН) в Армавірі і Орську.

Пуск відбувся з ракетного полігону Семнан (пустеля Деште-Кевір) і, за попередніми даними, був успішним - головна частина ракети впала в південній частині Ірану.

"Факт пуску виробу підтверджується даними, отриманими засобами радіолокаційного виявлення", - сказав один зі співрозмовників.

Офіційно іранська влада поки про проведення випробувань поки не оголошувала.

Як повідомлялося, Іран заявив, що продовжить свої розробки балістичних ракет, незважаючи на американський "чорний список" іранських компаній, пов'язаних з програмою.

ран в березні здійснив кілька тестових пусків балістичних ракет, що викликало засудження з боку західних лідерів, які вважають випробування порушенням резолюції ООН.

Міністерство фінансів США внесло в "чорний список" дві іранські компанії, відрізавши їх від міжнародних фінансів через їхню причетність до ракетної програми.

Вашингтон ввів аналогічні санкції стосовно 11 юридичних і фізичних осіб у січні за ракетні випробування, проведені Іраном в жовтні 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: