У ПАРЄ заявили, що гібридна анексія Донбасу вже відбулася

Середа, 20 квітня 2016, 08:30

Ескалація конфлікту на Сході України останнім часом помітно посилилася, і за нинішніх умов не можна говорити про проведення виборів на Донбасі найближчим часом.

Так вважають доповідачки з питань України в ПАРЄ Крістіна Зелєнкова (Чехія) та Марілуїзе Бек (Німеччина), які нещодавно побували у Києві, Дніпропетровську та Маріуполі, повідомляє Deutsche Welle.

На їхню думку, вплив Росії на Донбасі останнім часом значно посилився.

"За нашою інформацією, в Кремлі створено п'ять "міністерств", які фактично керують так званими "ЛНР" та "ДНР", - заявила Бек.

Вона назвала нинішній стан справ на окупованих територіях "гібридною анексією", яка стала неминучим наслідком гібридної війни, яку веде проти України Росія.

Таким чином, констатувала доповідачка, поки переговори у Мінську щодо подальшої долі Донбасу тривають, ситуація на місці їх випередила і пішла далі.

Представниця Німеччини висловилася за те, щоб до врегулювання конфлікту на Сході України до Німеччини та Франції долучилися США та Велика Британія, які на початку 1990-их гарантували Україні її територіальну цілісність.

Своїми враженнями від візиту до окупованого Донецька в кінці березня цього року поділився і комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжніекс. Він підтвердив, що окуповані території поступово, але невідворотно переходять під вплив Росії і все більше ізолюються від решти України.

"Я змушений з сумом констатувати, що якщо так триватиме і далі, то в центрі Європи виникне велика сіра зона, де не функціонують механізми захисту прав людини", - поділився своїми спостереженнями єврокомісар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.