Делегати ПАРЄ під час сесії піднялися з плакатами на підтримку Савченко

відео
Понеділок, 18 квітня 2016, 15:36

Делегати Парламентської Асамблеї Ради Європи сьогодні під час весняної сесії піднялися у залі на підтримку українки Надії Савченко з вимогою її негайного звільнення.

Про це повідомив голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

"Делегати тримали в руках плакати #‎FreeSavchenko. Президент Асамблеї Педро Аграмонт заявив, що вимагає звільнити Савченко. Така акція в залі - перша в історії цієї організації", - написав Ар’єв.

відео - facebook.com/lenasotnik

Як повідомлялося, запит на термінові дебати у справі Надії Савченко зник з перелік питань порядку денного, наданого до затвердження весняної сесії ПАРЄ.

Однак, питання незаконного ув’язнення Савченко все ж буде обговорене в четвер серед інших "українських питань", в рамках доповіді "Гуманітарні питання щодо осіб, захоплених під час війни в України".

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт у своїй заяві перед відкриттям квітневої сесії закликав Росію негайно звільнити члена ПАРЄ Надію Савченко.

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років колонії за звинуваченням в "убивстві" російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, які потрапили під обстріл, перебуваючи в зоні бойових дій на сході України.

Також суд призначив Савченко штраф за "незаконний перетин кордону" РФ. Вирок льотчиці набув чинності 5 квітня, наступного дня Савченко почала сухе голодування, вимагаючи свого негайного повернення до України.

До цього Савченко, яка не визнає себе винною, довго голодувала на воді, протестуючи проти незаконного утримання її під вартою в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: