Безвізовому режиму з ЄС нічого завадити не може - Клімкін

Середа, 20 квітня 2016, 12:49

Безвізовому режиму між Україною та ЄС  на сьогодні нічого не може завадити.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "Цензор. Нет".

"Безвізовому режиму на сьогодні нічого не може завадити. Ми зробили зразкові реформи в рамках безвізового режиму. Це не спроба додаткової реклами", - зауважив він.

"Європейський Союз буде дивитися, як працює антикорупційна система та міграційний менеджмент. Як і за тим, як ми продовжуємо реформування. Якщо не буде ефективного виконання, виникнуть запитання з боку ЄС. Я сподіваюся, такого не буде. Це наша відповідальність", - наголосив Клімкін.

"В принципі, сьогодні в Європі є політична готовність до безвізового режиму для України. В тих же Нідерландах чітко відрізняють його та результати свого референдуму", - зауважив міністр.

"Є відомі 72 вимоги, які нам потрібно виконати. Як тільки Європейська комісія говорить, що це зроблено, пропозиція буде передана на розгляд Європарламенту та Європейської ради. Там уже буде ухвалюватися рішення", - відзначив він.

Клімкін висловив сподівання, що безвізовий режим між Україною та ЄС буде запроваджено влітку.

"Я теж маю надію, що це буде влітку. У європейських структур процес розгляду триває два-три місяці. Вони ніколи не поспішають. Але рішення має бути", - наголосив він.

Нагадаємо, брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що Єврокомісія 20 квітня надішле до Ради ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для громадян України.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що пропозиція скасувати візи для України буде передана Раді ЄС наприкінці квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.