Спроба примирити партії Македонії у Відні не вдалася - Єврокомісія

Четвер, 21 квітня 2016, 14:12

Спроба зібрати основні політичні партій Македонії на переговори у Відні з комісаром з питань розширення Європейського Союзу Йоханнесом Ганом для вирішення політичної кризи не вдалася.

Про це сказав прес-секретар Єврокомісії, повідомляє Reuters.

Тривала політична криза у Македонії поглибилася минулого тижня, коли президент Георге Іванов помилував 56 чиновників, які були залучені до скандалу із прослуховуванням телефонних розмов, незважаючи на протести.

Опозиційні соціал-демократи заявили, що вони візьмуть участь у переговорах у Відні тільки, якщо Іванов скасує помилування і відкладе вибори, заплановані на 5 червня.

Раніше повідомлялося, що президент Македонії Георге Іванов підписав указ про помилування політиків, замішаних у великому корупційному скандалі, який спровокував політичну кризу в країні. Це рішення викликало незадоволення опозиції та чиновників ЄС.

В лютому 2015 року лідер македонської опозиції Зоран Заєв оприлюднив записи розмов низки міністрів, з яких, серед іншого, випливає, що результати парламентських виборів в країні в квітні 2014 року були фальсифіковані, а також, що представники влади покривають якесь вбивство.

Уряд Македонії заперечує звинувачення на свою адресу і звинувачує Заєва в прагненні дестабілізувати балканську націю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.