Безпілотник ледь не завадив посадці літака Airbus А320 у Парижі

Четвер, 21 квітня 2016, 15:36

Невідомий безпілотник пролетів на висоті понад 2000 метрів поблизу літака авіакомпанії Aer Lingus, який наближався до паризького аеропорту імені Шарля де Голля.

Про це повідомляє AFP із посиланням на джерела у керівництві аеропорту.

Інцидент стався в середу. Пілот літака заявив, що бачив дрон, який пролетів на відстані близько 150 метрів від правого крила літака Airbus А320.

Літак, який повертався із Дубліна, у цей момент перебував на висоті 2300 метрів і був на відстані близько 50 кілометрів від аеропорту. Невідомо, скільки пасажирів знаходилися в літаку.

Після приземлення пілот поінформував про інцидент керівництво управлянні повітряним рухом.

Як повідомлялося,  18 квітня літак авіакомпанії British Airways, який здійснював приземлення в лондонському аеропорту "Хітроу", влучив невпізнаний обʼєкт, що може бути дроном.

У лютому пілот Air France змушений був вдатися до екстреного маневру на літаку Airbus А320, щоб уникнути зіткнення із дроном. Інцидент такод стався поблизу паризького аеропорту.

У Франції невеликим дронам, які вільно продаються у магазинах, не дозволено літати вище 150 метрів, хоча деякі з них можуть досягати декількох тисяч метрів.

Найбільший ризик для літака в тому, що дрон містить легкозаймистий літій і може пошкодити реактивний двигун, якщо потрапить у турбіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: