У Литві тривають кібератаки на держвідомства

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:26

Хакерські атаки проти литовських державних відомств тривають кілька тижнів відтоді, як було атаковано сайт парламенту.

Про це заявив директор департаменту безпеки мереж та захисту інформації Служби регулювання зв'язку Литви Рітіс Райніс, повідомляє видання Delfi.

За його словами, ця безперервна атака є однією з найбільших в литовській історії.

"По суті, це безперервний процес, з минулого тижня почалося, і сьогодні атаки подібні за своїм типом, але змінюються їх вектори і способи, що створює перешкоди і певні проблеми", - сказав Райніс. Оскільки на сервер Комітету з розвитку інформаційного суспільства була здійснена хакерська атака, постраждали системи інформаційних технологій більше десяти литовських держустанов.

За словами Райніса, ця атака триває і в п'ятницю, проте за останні кілька тижнів був атакований "більш широкий спектр" інформаційних систем.

З хакерськими атаками в четвер зіткнулися парламент, Міністерство сільського господарства, Мінфін, Міноборони, МВС, Міністерство культури, Міністерство охорони здоров'я, а також Державна податкова інспекція, Центр інформації про сільському господарстві та бізнесі, Фонд утримання дітей, Центральне проектне агентство.

Подібні атаки з початку минулого тижня відчули на собі інформаційні системи парламенту, адміністрації президента, МЗС, Міністерства юстиції. У зв'язку з інцидентом канцелярія парламенту і МЗС звернулися в поліцію, ведеться розслідування.

Хакери останнім часом також атакували деякі ЗМІ, компанії комунальних послуг.

За словами Райніса, всі відомства зіткнулися з DDoS атаками. Під час таких атак надходить безліч запитів з різних точок, внаслідок чого вносяться перебої в роботу інтернет-сайтів через занадто велике число відвідувачів. За попередніми даними, хакерські атаки здійснювалися з-за кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: