ЄС до кінця липня виділить Туреччині на біженців мільярд євро - Туск

Неділя, 24 квітня 2016, 10:16

Європейський Союз виділить Туреччині до кінця липня близько одного мільярда євро допомоги на проекти для біженців.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск під час візиту разом з канцлером НІмеччини Ангелою Меркель та віце-президентом ЄК Франсом Тіммермансом до турецького міста Газіантепа, повідомляє Deutsche Welle.

Цей транш є частиною трьох мільярдів євро, які ЄС зобовʼязався виділити Туреччині в рамках угоди про редамісію мігрантів, яка була укладена в березні цього року.

Програми, що будуть фінансуватися за рахунок цих коштів покликані в першу чергу покращити умови життя близько 2,7 мільйона сирійських біженців у Туреччині. Йдеться про спорудження шкіл, консультативну та іншу підтримку біженців, а також забезпечення їх необхідними товарами.

Також під час візиту Меркель, Туск та Тіммерманс спільно з турецьким прем'єр-міністром Ахметом Давутоглу відвідали табір сирійських біженців поблизу турецько-сирійського кордону.

У таборі високопосадовці ЄС мали змогу ознайомитися з умовами, в яких живуть біженці з Сирії у Туреччині та зустрітися з окремими біженцями.

Як повідомлялося, Єврокомісія у травні може подати законодавчу ініціативу в Європарламент і Раду ЄС щодо надання Туреччині безвізового режиму з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.