Меркель і Туск 23 квітня відвідають Туреччину

П'ятниця, 22 квітня 2016, 13:28

Президент Європейської ради Дональд Туск, канцлер Німеччини Ангела Меркель і віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс прибудуть до Туреччини 23 квітня для перевірки ситуації з мігрантами.

Про це повідомив представник Європейської комісії Александр Вінтерштейн під час брифінгу в Брюсселі.

"Президент Європейської ради Дональд Туск,  канцлер Німеччини Ангела Меркель у супроводі віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса відвідають Туреччину 23 квітня, щоб перевірити, в яких умовах перебувають біженці. З цією метою вони відвідають центр тимчасового утримання біженців. Також програма візиту передбачає зустріч з премʼєр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу. За результатами цієї зустрічі відбудеться спільна прес-конференція", – повідомив Вінтерштейн.

Як повідомлялося, Єврокомісія у травні може подати законодавчу ініціативу в Європарламент і Раду ЄС щодо надання Туреччині безвізового режиму з Євросоюзом.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз не має наміру пом'якшувати вимоги до Туреччини для запровадження безвізового режиму.

Напередодні у Єврокомісії заявили, що виконаними або частково виконаними Анкарою є 35 з 72 вимог, необхідних для безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.