Росія повернулася до імперської політики - президент Польщі

Понеділок, 25 квітня 2016, 17:38

Президент Польщі Анджей Дуда на зустрічі керівників Міноборони Польщі звинуватив Росію в поверненні до імперської політики.

Про це повідомляє Радіо "Польща".

"Сьогодні в Польщі при владі ті, для кого будівництво сильної і безпечного держави є абсолютним пріоритетом", - заявив Дуда на щорічному брифінгу Міноборони Польщі.

"Це особливо важливо, якщо врахувати, як з 2008 року змінилася геополітична ситуація. Ні для кого не секрет, які дії робить російська влада і що Росія повернулася до імперської політики", - відзначив він.

"Ми знаємо, що сталося в Грузії в 2008, знаємо, що в останні роки відбувається в Україні і що сталося зовсім недавно на Балтійському морі за участю російських літаків", - сказав польський президент.

Дуда підкреслив, що "питання безпеки, налагодженої роботи системи командування, а також сильної та ефективної армії є одним із пріоритетів уряду".

У свою чергу, прем'єр країни Беата Шидло підкреслила, що "головним пріоритетом є безпека польських громадян".

"Ми хочемо, щоб польська армія була сильною і добре фінансованою. Убезпечити країну і поляків у такі важкі часи – борг польського уряду. Ми це добре розуміємо і ми до цього готові", - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше Дуда заявив, що в ході переговорів з Росією НАТО повинен показувати характер і бути нещадним у питанні захисту міжнародного права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: