В Єгипті - масові протести проти передачі двох островів Саудівській Аравії

відео
Вівторок, 26 квітня 2016, 09:36

Сили безпеки Єгипту застосували сльозогінний газ для розгону демонстрантів які протестували проти президента Абделя Фатаха Аль-Сісі, який прийняв рішення передати острови Тиран і Санафір у Червоному морі Саудівській Аравії.

Про це повідомляє The Guardian.

У понеділок спецназ за підтримки бронетехніки був розташований на площі Тахрір у Каїрі. Відео і фотографії, розміщені в соціальних медіа, свідчать, що сльозогінний газ був використаний проти групи протестувальників у районі Імбаба. Над Каїром кружляли літаки і вертольоти.

За даними правозахисників, поліція заарештувала понад 90 осіб у восьми провінціях в останні дні.

Саудівські і єгипетські керівники кажуть, що острови належать Саудівської Аравії і були під єгипетським контролем тільки тому, тому що Ер-Ріяд попросив Каїр в 1950 році захистити їх.

Цю заяву було зроблено в ході поїздки в цьому місяці до Єгипту саудівського монарха короля Салмана, а королівство оголосило багатомільярдний пакет допомоги та інвестицій, стимулюючи звинувачення в тому, що острови були продані.

 

Раніше цього місяця тисячі єгиптян, обурених передачею островів, закликали президента до відставки його уряду, зібравшись на найбільшу демонстрацію з того часу, як колишній військовий генерал Сісі вступив на посаду в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: