Єврокомісія не втручатиметься у вирішення політичної кризи в Македонії

Вівторок, 26 квітня 2016, 13:55

Єврокомісія не збирається втручатися у вирішення політичної кризи в Македонії, яка виникла після скандалу із звинуваченнями у прослуховуванні розмов політиків і звинуваченнях у фальсифікації виборів.

Про це заявила речник Єврокомісії Наташа Берто на прес-конференції у Брюсселі.

"Ситуація в Македонії все ще викликає занепокоєння у Єврокомісії, але ми вже неодноразово повторювали, що відповідальність за вирішення політичної кризи і стабілізації ситуації лежить на лідерах країни", - сказала Берто.

Коментуючи інформацію ЗМІ, що ЄС розглядає можливість запровадження санкцій щодо македонських політиків, вона сказала: "Ми висловили своє занепокоєння в офіційній заяві минулого тижня і я не збираюся спекулювати щодо цього питання".

Раніше повідомлялося, що президент Македонії Георге Іванов підписав указ про помилування політиків, замішаних у великому корупційному скандалі, який спровокував політичну кризу в країні. Це рішення викликало незадоволення опозиції та чиновників ЄС.

В лютому 2015 року лідер македонської опозиції Зоран Заєв оприлюднив записи розмов низки міністрів, з яких, серед іншого, випливає, що результати парламентських виборів в країні в квітні 2014 року були фальсифіковані, а також, що представники влади покривають якесь вбивство.

Уряд Македонії заперечує звинувачення на свою адресу і звинувачує Заєва в прагненні дестабілізувати балканську націю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.