В ЄС натякають, що нова дата саміту дозволить виділити фіндопомогу Києву

Середа, 27 квітня 2016, 13:21

В Брюсселі вважають, що перенос саміту Україна-ЄС з травня на вересень допоможе гарантувати більший рівень підтримки України з боку Євросоюзу.

Про це йдеться в офіційному коментарі, який надали "Європейській правді" в представництві ЄС в Україні.

Дипломатична місія підтвердила, що  саміт перенесений на вересень, остаточна дата його проведення буде визначена під час візиту Порошенка до Брюсселі наприкінці червня.

"Наразі (за додатковий час до саміту. – ЄП) українська влада має можливість виконати свої зобов’язання щодо проведення реформ.

Перегляд дати саміту також дозволить дочекатися перегляду програми МВФ, а також провести оцінку попереднього виконання Угоди про асоціацію, включно з роботою зони вільної торгівлі", - йдеться в коментарі європейської сторони.

Заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, коментуючи перенесення саміту, також відзначив важливість прив’язки до МВФ і наголосив, що це розблокує новий транш фінансової допомоги ЄС Україні.

"Те, що саміт буде в вересні, означає, що до цього часу ми вже завершимо перегляд програми МВФ. А це дозволить нам отримати наступний транш макрофінансової допомоги від ЄС (в обсязі 600 млн євро)", - вважає він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та ЄС домовилися про перенесення на вересень планового саміту, який мав відбутися 19 травня.

Додамо також, що єврокомісар з політики сусідства і перемовин про вступ Йоганнес Ган минулого тижня повідомив, що ЄС готовий надати Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги.

Як відомо,  22 травня 2015 року Україна та ЄС підписали Меморандум щодо отримання Україною макрофінансової допомоги у 1,8 млрд євро, яка надходить трьома траншами. Перший транш отримано у 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: