Земан є головною проблемою зовнішньої політики Чехії – профільна асоціація

Четвер, 28 квітня 2016, 14:16

Експерти Асоціації міжнародних відносин Чехії назвали президента країни Мілоша Земана головною проблемою чеської зовнішньої політики.

Про це йдеться у публікації організації під назвою "Порядок денний зовнішньої політики Чехії 2016", авторами якої є 16 експертів, повідомляє видання Ceske Noviny.

Зокрема, аналітики критикують Земана за його прихильність до Росії і вкрай негативне ставлення до мігрантів, що шкодить іміджу Чехії у світі.

Публікація нагадує про участь президента Чехії у парадах з нагоди дня перемоги у Москві та Пекіні.

"В обох випадках після переговорів з Володимиром Путіним він виступив за зняття санкцій з Російської Федерації, хоча причини, через які вони були запроваджені, нікуди не поділися", - йдеться у публікації.

І це при тому, зазначають експерти, що уряд Чехії підтримав санкції.

Крім того, експерти критикують ставлення Земана до біженців, яке позбавлене людяності і ображає інші культури та релігії.

"Уряд повинен виразно дистанціюватися від позицій президента, які не відповідають зовнішній політиці країни", - зазначають аналітики.

Як відомо, Мілош Земан неодноразово виступав з антимігрантськими заявами, зокрема, він говорив про те, що разом з мігрантами до Європи проникають терористи і що біженці не здатні інтегруватися у чеське суспільство.

Крім того, він відомий своєю виразною прокремлівською позицією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.