У Чехії учасники кількатисячної акції вимагали відставки президента Земана

Фото
Понеділок, 23 листопада 2015, 10:44

В неділю в Празі відбулися дві меморіальні акції, приурочені до подій 17 листопада 1939 і 1989 року.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Одна з акцій відбувалася в празькому районі Альбертов в неділю через те, що 17 листопада учасників не допустили на відзначення роковин через заходи безпеки у зв’язку з присутністю президента Чехії Мілоша Земана на антиісламській акції.

В акції взяли участь, за даними поліції, 2 тис. людей, за оцінками організаторі, учасників було 5 тис.

На мітингу були присутні студенти і викладачі чеських вузів. Чимало учасників акції вдягнули значки з червоними трусами – на знак підтримки акції групи  Ztohoven, яка замінила президентський штандарт у Празькому Граді на червоні труси. Багато хто тримав банери з антипрезидентськими гаслами. В натовпі також можна було побачити український прапор.

 
 

В той же час під час виступів мітингувальники, як зазначає видання, не згадували імені президента Земана.

Учасники іншої акції на площі Вацлава, до якої приєдналася частина людей з Альбертова, відкрито вимагали відставки Земана.

Зокрема, люди скандували "Земана на смітник", "Нам бракує Гавела", "Земану не місце в Граді". При цьому учасники виловили підтримку мусульманам і мігрантам, проти яких виступає Мілош Земан. За їх словами, " вороги приходять не з-за кордону, а ховаються серед нас".

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан відомий своїми про кремлівськими і антимігрантськими поглядами. Акції з вимогою відставки збиралися в Чехії неодноразово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.