МЗС Франції: зняття санкцій з РФ і надалі залежить від виконання мінських угод

Четвер, 28 квітня 2016, 16:19

Міністерство закордонних справ Франції прокоментувало ухвалення резолюції Нацасамблеї із закликом щодо зняття санкцій проти РФ.

Речник МЗС Франції у коментарі, який опублікувало посольство України у Франції на своїй сторінці у Facebook, наголосив, що зняття санкцій з РФ і надалі залежить від виконання мінських домовленостей.

"Ми приймаємо до відома сьогоднішнє ухвалення Національними Зборами резолюції, що закликає уряд скасувати обмежувальні заходи, введені Європейським Союзом проти Росії", – повідомив речник МЗС Франції.

В МЗС Франції наголосили на тому, що французький уряд усвідомлює свою відповідальність як учасник "нормандського формату" і вчергове наголосили на тому, що зняття санкцій, як і раніше, повʼязане з виконанням мінських домовленостей.

"Уряд усвідомлює відповідальність Франції як члена Європейського Союзу і учасника "нормандського" формату. Санкції Європейського Союзу є і залишаються пов'язаними з імплементацією Мінських домовленостей. При майбутньому розгляді питання про їх поновлення необхідно мати це на увазі. Важливо у цьому питанні зберегти європейську єдність – запоруку нашої ефективності", – наголошують у французькому зовнішньополітичному відомстві.

Раніше повідомлялося, що Національна асамблея  проголосувала за резолюцію, що закликає уряд країни виступити за зняття економічних санкцій, введених Заходом проти РФ через агресію в Україні.

Проект резолюції на голосування запропонував депутат Тьєррі Маріані, який є співголовою асоціації "Франко-російський діалог". У липні 2015 року він на чолі делегації французьких парламентаріїв відвідав аннексований Росією Крим.

Резолюція носить рекомендаційний характер і не зобов'язує владу до конкретних дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: