В Москві вважають сигналом до скасування санкцій резолюцію парламенту Франції

Четвер, 28 квітня 2016, 16:21

У парламенті РФ втішені резолюцією Національних зборів Франції щодо скасування санкцій і вважають її сигналом для решти країн ЄС.

"Представники всіх опозиційних партій на чолі з республіканцями – правою партією, яку очолює Ніколя Саркозі – проголосували на підтримку цієї резолюції. Проти були тільки соціалісти", - прокоментував резолюцію глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков, якого цитує "РИА Новости".

"Ця поразка дуже серйозна для правлячої партії у Франції з дуже знакового питання. Це сигнал керівництву ЄС, що вітер починає змінюватися і що з цієї резолюцією прибічники збереження санкцій щодо Росії опинилися в меншості", — заявив він.

На думку Пушкова, "французький приклад" може виявитися заразним, і подібні резолюції можуть з'явитися в Угорщині, Словаччині, Греції, Австрії та Італії. "Тому що всі ці країни навіть на рівні представників виконавчої влади неодноразово висловлювалися за перегляд санкцій", — сказав депутат.

Голова комітету Ради федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов вважає резолюцію важливим політичним сигналом і "передвісником більш серйозних подій" у цьому напрямі вже в масштабах усього Євросоюзу.

"Це дуже важливо політично. Можливо, не юридичний, але дуже важливий політичний сигнал до французької влади і керівництва Європейського Союзу", — заявив Косачов.

Він зазначив, що "за нашими оцінками, число країн, які в тій чи іншій мірі виступають за скасування санкцій, вже перевищує половину".

Раніше повідомлялося, що Національна асамблея  проголосувала за резолюцію, що закликає уряд країни виступити за зняття економічних санкцій, введених Заходом проти РФ через агресію в Україні.

Проект резолюції на голосування запропонував депутат Тьєррі Маріані, який є співголовою асоціації "Франко-російський діалог". У липні 2015 року він на чолі делегації французьких парламентаріїв відвідав анексований Росією Крим.

Резолюція носить рекомендаційний характер і не зобов'язує владу до конкретних дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: