У Швеції хочуть пояснень від РФ про слова Лаврова щодо вступу в НАТО

П'ятниця, 29 квітня 2016, 11:54

Політики у Швеції вимагають пояснень від РФ, після того, як міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що його країна вживатиме військово-технічні заходи, якщо Швеція вступить в НАТО.

Про це повідомляє The Local.

Опозиційна "Помірна коаліційна партія" Швеції заявила, що слід викликати посла Росії, щоб той розтлумачив слова Лаврова.

"Виникає багато питань, тому я думаю, що це важливо, що міністр закордонних справ викликав посла Росії пояснити, що  Росія і російський міністр закордонних справ мають на увазі", - сказала прес-секретар партії.

"Міністр одночасно говорить, що кожна країна має право сама вирішувати, а в той же час читачеві дають зрозуміти, що буде дуже сильна реакція з боку Росії. Важливо говорити з Росією напряму і не пускати такого роду діалоги в ЗМІ", - сказав колишній шведський міністр оборони.

Ларс Адактуссон, член Європейського парламенту, висловив думку, якої дотримуються чимало шведів в соціальних мережах. Він написав у Twitter, що коментарі Лаврова "наочно показують, чому Швеція повинна вступити в НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.