Впевнений, що голосування в Нідерландах буде позитивним - Томбінський

Вівторок, 5 квітня 2016, 11:16

Глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський впевнений у позитивному результаті голосування на референдумі в Нідерландах щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це Він сказав в інтерв'ю "Українським Новинам".

"Я до сих пір впевнений, що голосування в Нідерландах буде позитивним, тому на даний момент ми не повинні зупинятися на негативних сценаріях. Ми знаємо, що на наступний день після референдуму в Нідерландах 7 квітня - буде засідання парламенту, присвячене цьому питанню, і ми отримаємо відповідь від голландського парламенту, що ж буде далі. Тому що відповідь на питання, що робити з гіпотетичним негативним результатом цього референдуму, має голландський парламент", - сказав Томбінський.

Він також зазначив, що референдум в Нідерландах формально не пов'язаний з рішенням про надання Україні безвізового режиму, але з політичної точки зору це питання може обговорюватися.

"Мені дуже шкода, що так багато часу було витрачено на виконання вимог для лібералізації візового режиму. Уявіть, якщо б рік тому план дій щодо лібералізації візового режиму був би виконаний. Це питання було б вже знято з порядку денного", - додав він.

Читайте також – "Промінь оптимізму з Нідерландів: українські ініціативи, що можуть врятувати асоціацію"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.