Україну просили утриматися від агітації в Нідерландах перед референдумом – МЗС

Четвер, 31 березня 2016, 10:04

Голландська сторона дала зрозуміти Україні, що не варто проводити повноцінну агітаційну кампанію у Нідерландах щодо асоціації перед референдумом 6 квітня.

Про це йдеться у статті на ЄвроПравді "Переконайте сусідів голосувати за Україну": репортаж з нідерландського бізнес-форуму".

"З точки зору нідерландців, референдум – це суто їхня внутрішня справа, в яку не повинні втручатися уряди інших країн. Ще до початку кампанії ми отримали чіткий сигнал наших партнерів – уряду України варто утриматися від повноцінної кампанії", - пояснив посол МЗС з особливих доручень Дмитро Кулеба, який є одним з координаторів "голландського напрямку" в МЗС України.

Тому, у своїй агітаційній кампанії Київ сфокусувався на роботі з бізнесом країни.

"Нідерланди – торговельна нація. Бізнес-спілки та профсоюзи мають особливу вагу і вони здатні донести до виборця сигнал: голосуйте за асоціацію з Україною", - пояснив ЄвроПравді один зі співрозмовників в українському дипвідомстві, долучений до кампанії.

Раніше повідомлялося, що за словами Дмитра Кулеби, Україна поки що програє на референдумі про асоціацію з ЄС, який запланований на 6 квітня в Нідерландах.

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: