Директор музею, вкрадені картини якого опинилися в Україні, голосуватиме за асоціацію

Середа, 6 квітня 2016, 10:32

Директор музею Західної Фрісландії у голландському місті Хорн, де 10 років тому викрали картини, які нещодавно "спливли" в Україні, голосуватиме за асоціацію з Україною на сьогоднішньому референдумі.

Про це керівник музею Ад Гейрдинк розповів в коментарі "Європейській правді".

"Це було досить непросте рішення. Я сприймаю Україну як державу, в якій тривають перетворення. Державу, яка хоче нового майбутнього, та в якій лишаються люди, пов’язані зі старою Україною. Щоби ці перетворення відбулися, я голосуватиму "за". І я сподіваюсь, це допоможе тим силам, які прагнуть змінити Україну", – сказав Гейрдинк.

Інші співробітники музею навели "Європейській правді" точно такі аргументи – вони сподіваються, що асоціація допоможе Україні боротися з корупцією, змінити старі спецслужби, а зрештою – можливо, повернути до музею втрачені картини.

Заява музейних працівників руйнує логіку тих, хто вважав грудневу конференцію музейників частиною піар-кампанії проти України. Це не так. Ця історія – лише підтвердження даних, оприлюднених соціологами.

Серед дев'яти найпопулярніших причин голосування проти Угоди аргумент про викраденні картин взагалі відсутній.

Детальніше читайте у статті - "Нідерланди "обміняли" картини на офшори: сенсаційне опитування перед референдумом по Україні"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.