Литовсько-польсько-українська бригада розпочала чергові навчання

Середа, 6 квітня 2016, 13:19

Військові литовсько-польсько-української бригади "ЛитПолУкрбриг" розпочали навчання з розробки планів та організації стабілізаційних місій.

Як повідомляє Польське радіо, вишкіл триватиме два місяці.

Під час навчань основна увага буде приділена синхронізації процедур та удосконаленню дій бригади з Литви, Польщі та України під час проведення стабілізаційних операцій.

За сценарієм, "ЛитПолУкрбриг" має завдання посилити контингент НАТО в одній із держав Близького Сходу. Для цього уряди трьох держав ухвалюють рішення, за яким офіцери штабу з Литви, Польщі та України розпочинають збір якомога більшої кількості інформації та аналізують проведення місії.

Реалізація такого сценарію має стати черговим кроком на шляху до досягнення повної оперативної готовності військової частини.

Видання нагадує, що на початку березня 2016 року делегація литовсько-польсько-української бригади перебувала на Балканах. Метою візиту був обмін досвідом у проведенні дій екстреного реагування та участь в гуманітарних операціях.

Також повідомляється про те, що в ці дні у Любліні відбулася зустріч координаційної групи Литовсько-польсько-української бригади "ЛитПолУкрбриг", керівництво якої обговорило функціонування, підготовку особового складу та застосування багатонаціональної військової частин.

Учасники засідання заслухали доповідь командира багатонаціональної бригади бригадного генерала Адама Йокса щодо стану справ та порядку використання бюджетних коштів. Також на зустрічі обговорювалися питання залучення особового складу управління "ЛитПолУкрбриг" та участь батальйонів у міжнародних навчаннях "Anakonda-16", "Triple Brave-16" і "Common Challenge-17".

Нагадаємо, в лютому у Любліні розпочалося навчання "Brave Band" за участю командування спільної литовсько-польсько-української бригади ("ЛитПолУкрбриг").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.