Президент Німеччини виступив за прискорення інтеграції біженців

Четвер, 7 квітня 2016, 14:08

Президент Німеччини Йоахім Гаук висловився в підтримку більш швидкої та всебічної інтеграції біженців, що прибувають в країну.

Про це він заявив у четвер в президентському палаці Бельвю в Берліні на відкритті симпозіуму, присвяченого міграційній проблематиці, повідомляє Deutsche Welle.

"Державні установи мають, зокрема, навчитися працювати без бюрократії", - підкреслив президент, перераховуючи завдання, які стоять перед країною на федеральному, земельному та муніципальному" рівнях.

За його словами, необхідно активізувати темпи житлового будівництва, розширити підготовку педагогічних кадрів, сприяти адаптації ринку праці та освітньої системи до обставинам, а також наростити число пропонованих мовних курсів.

"Досвід інших країн показує: процеси інтеграції повинні починатися відразу ж після прибуття" мігрантів в країну, зазначив Гаук. Чим раніше ті, хто хоче залишитися в Німеччині на постійній основі, "вивчать німецьку мову і зможуть працювати", чим раніше вони будуть залучені в повсякденне життя", тим краще для всіх нас",  підкреслив він.

В іншому випадку Німеччина ризикує, що "розчарування і нудьга переростуть у насильство і злочинність", а в країні "розквітне політичний і релігійний екстремізм", вважає президент Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.