Bloomberg виділив £250 тис. на підтримку кампанії проти Brexit

Середа, 11 травня 2016, 18:16

Медіа-гігант Bloomberg виділив 250 тис. фунтів стерлінгів на підтримку кампанії за те, щоб Британія залишилася у складі ЄС.

Про це повідомляє Politico з посиланням на дані Виборчої комісії Британії.

За її даними пожертви надійшли у вигляді готівки 19 квітня цього року.

Повідомлення про надходження коштів надійшло на адресу комісії 28 квітня, а 10 травня комісія опублікувала дані на своєму сайті.

Повідомляється, що пожертви надійшли від імені агентства Bloomberg Tradebook Europe Ltd, яке є дочірньою компанією медіа-імперії екс-мера Нью-Йорка Майкла Блумберга.

Видання також повідомляє, що за даними виборчої комісії, прихильники виходу Британії з ЄС отримали на свою підтримку £8,2 млн у вигляді пожертвувань у період з 1 лютого по 21 квітня, в той час як прихильники того, щоб Британія залишилась у складі ЄС зібрали на свою підтримку за вказаний період £7,5 млн.

Також повідомляється, що найбільший внесок у підтримку кампанії за вихід Британії з ЄС у розмірі £3,2 млн було отримано від Пітера Харгрівса, засновника інвестиційної фірми Hargreaves Lansdown.

За британським законодавством, донори зобов'язані зареєструвати у Виборчій комісії всі фінансові внески у розмірі понад 10 000 фунтів стерлінгів.

Нагдаємо, раніше повідомлялося, що 42% британців виступає проти виходу своєї країни з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.