Від Brexit кожна британська родина втратить 2200 фунтів – дослідження

Середа, 27 квітня 2016, 15:57

Експерти Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) зазначають, що вихід Британії з ЄС стане "важким шоком" для економіки країни.

Про це йдеться у доповіді ОЕСР, що була представлена генеральним секретарем ОЕСР Анхелем Гурріа в Лондоні в середу, 27 квітня, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Гурріа, аналітики ОЕСР прийшли до висновку, що наслідки для економіки Британії від Brexit "рівноцінні запровадженню додаткового податкового збору".

Зокрема, у разі виходу Великобританії з Євросоюзу її валовий внутрішній продукт (ВВП) в 2020 році скоротиться приблизно втричі в порівнянні з показником, якого країна досягне, залишившись в складі ЄС.

"Це зниження можна порівняти з втратою 2200 фунтів стерлінгів для кожного британського домогосподарства, що приблизно відповідає щомісячної зарплати в країні", – йдеться у доповіді.

За підрахунками ОЕСР в 2030 році різниця в показниках ВВП, може скласти п'ять відсотків.

Автори дослідження вказують на те, що членство в Євросоюзі сприяло економічному процвітанню Великобританії і подальше перебування у ЄС призведе до підвищення рівня життя в цій країні, а також інших європейських державах.

Раніше повідомлялося, що кількість британців, які підтримують рішення залишитися в Європейському Союзі дещо зросла, частково через те, що набирає обертів кампанії з агітації напередодні червневого референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.