Кораблі НАТО супроводили фрегат РФ у британських водах

Фото
Середа, 11 травня 2016, 20:02

Кораблі британського флоту на завданні НАТО супроводили російський фрегат, який прямував з Балтійського моря через територіальні води Британії до Чорного моря.

Про це повідомляє The Telegraph.

Наприкінці минулого тижня фрегат "Адмірал Григорович" був супроводжений британським кораблем HMS Iron Dukе, пізніше і до самого Ла Маншу фрегат супроводжувався кораблем HMS Sutherland.

 

До HMS Sutherland згодом приєдналися голландський корабель HNLMS Rotterdam і BNS Castor. Всі вони перебували на завданні НАТО, покликаному заспокоїти ситуацію "як вдома, так і у Східній Європі".

"Транзит російських кораблів зі своїх північних портів не є незвичайним, але ми готові захистити британські територіальні води." – сказав командувач HMS Sutherland Тріш Кона. За його словами, кораблі НАТО відслідковували маршрут фрегата, який пролягав через територіальні води Британії, від Балтійського моря.

"Наші Збройні сили працюють вдень і вночі, щоб забезпечити впевненість тут, вдома, і в для наших східних союзників по НАТО" - сказав міністр оборони Британії Майкл Феллон..

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.