Загроза від балістичних ракет в Європі реальна – генсек НАТО

Четвер, 12 травня 2016, 09:39

Відкриття протиракетної бази в Румунії значно збільшить можливості НАТО із захисту території європейських країн-членів Альянсу від потенційних атак ракет середньої і малої дальності.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє сайт Альянсу.

"Мета НАТО зрозуміла: захистити своїх громадян і територію від будь-яких загроз. Сюди входять звичайні атаки суходолом, повітрям або морем – але також це включає в себе цілком реальні загрози, що йдуть від балістичних ракет з-за меж євроатлантичного регіону", - сказав Столтенберг.

Саме тому, за його словами, керівники 28 країн Альянсу вирішили розвивати можливості протиракетної оборони НАТО на саміті в Лісабоні в 2010 році.

"Багато країн розробляють програми балістичних ракет. І ми, як оборонний союз, не можемо ігнорувати цю загрозу. Протиракетна оборона є важливим інструментом для основного завдання НАТО - колективної оборони", - відзначив він.

Генсек НАТО пояснив, що програма протиракетної оборони Альянсу являє собою довгострокові інвестиції проти довгострокової загрози.

"Наша мета - домогтися повного охоплення і захисту європейських союзників від ракетних нападів ззовні євроатлантичного регіону", - підкресли він.

Як повідомлялося, сьогодні в Румунії на американській військовій базі в Девеселу відбудеться церемонія запуску європейської системи протиракетної оборони Aegis.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: