У Кремлі кажуть, що вживають заходів через розгортання ПРО НАТО

Четвер, 12 травня 2016, 12:59

Всі відомства, що відповідають за оборону РФ, обізнані про плани розгортання ПРО НАТО, а відповідні заходи з боку Москви вживаються.

Про це повідомив журналістам у четвер прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "РИА Новости".

"Ви знаєте, це не новина. Це робота, це процес активізації системи ПРО. Безумовно, наші всі відомства, які відповідають за забезпечення оборони, забезпечення національної безпеки, вони чудово обізнані про ці плани, і тут питання не в тому, що будуть вживатися заходи, заходи вживаються для забезпечення необхідного рівня безпеки Росії, сам же президент, хочу нагадати, неодноразово задавався питанням, проти кого працює і буде працювати ця система", — зауважив він.

За його словами, система спочатку "досить розгорнуто" пояснювалася ракетною загрозою, яка потенційно може виходити від Ірану, і ці заяви робилися і на різних самітах НАТО, з Вашингтона, і від європейських осіб.

"Зараз ми знаємо, що ситуація з Іраном змінювалася кардинально, питання, яке неодноразово задавалося з Москви, в тому числі, і президентом Путіним, воно не втрачає своєї актуальності", — зазначив речник Путіна.

Як повідомлялося, в четвер в Румунії на американській військовій базі в Девеселу відбудеться церемонія запуску європейської системи протиракетної оборони Aegis.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.