Від Brexit Німеччина втратить 45 млрд євро до кінця 2017 року - дослідження

Четвер, 12 травня 2016, 16:57

В разі виходу Британії з ЄС (Brexit) економічні втрати Німеччини до кінця 2017 року сягнуть 45 млрд євро.

Про це йдеться у дослідженні DZ Bank, повідомляє Reuters.

За розрахунками банка, вихід Британії з ЄС в першу чергу вдарить по експорту Німеччини.

"Дуже багато поставлено на карту для економіки Німеччини, оскільки Велика Британія є одним з її найважливіших торгових партнерів," – цитує видання економіст банку Моніку Бовен.

"Якщо британці проголосують за вихід з ЄС, то німецька економіка почне відчувати наслідки у другій половині цього року", – зазначила Бовен.

В дослідження вказується, що у разі виходу Британії з ЄС, темпи економічного зростання Німеччини уповільняться до 1,4% замість прогнозованих раніше 1,8% ВВП, і до 0,5% у 2017 році проти 1,7%, які прогнозуються за умови збереження цілісності ЄС.

В той же час уряд Німеччини очікує, що економіка виросте на 1,7% в цьому році і 1,5% в наступному році. В німецькому уряді при прогнозуванні темпів економічного зростання найближчим часом не закладається можливість Brexit.

"Враховуючи, що річний обсяг виробництва в Німеччині становить не менше 3 трильйонів євро, за оцінками DZ Bank, то в разі виходу Британії з ЄС, ми очікуємо, що до кінця 2017 року продуктивність німецької економіки знизиться на 45 млрд євро", – йдеться в дослідженні.

Варто відзначити, що у минулому році німецький експорт до Великої Британії збільшився на 13% і сягнув майже 90 млрд євро. Цей показник є найбільшим за історію двосторонньої торгівлі країн.

Більше минулого року Німеччина експортувала лише до США і Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.