Польща збільшила тривалість перевірки мігрантів

Четвер, 12 травня 2016, 17:49

Сенат Польщі підтримав закон, що збільшує термін перевірки біженців.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Сенат Польщі підтримав зміни до закону про надання захисту іноземцям в Республіці Польща, які передбачають, що у служб буде більше часу на перевірку іноземців, у тому числі осіб, що звернулися про міжнародний захист", – йдеться у повідомленні.

За ухвалення поправок проголосували 429 депутатів, ніхто не утримався і ніхто не був проти.

Зміни в законі полягають у тому, що буде продовжено термін на визначення того, "чи загрожує в'їзд іноземця безпеки країни".

Поправки передбачають продовження терміну перевірки іноземців до 45 днів (з можливістю подальшого продовження цього терміну на максимум 14 днів в особливих випадках).

Вони передбачають відмову від існуючої практики, коли в разі відсутності інформації про іноземця, він сприймався такий, як "не представляє загрози". Від надання інформації про те, що іноземець не загрожує безпеці Польщі, звільняються діти до 13 років.

Сенатори внесли зміни лише одну поправку, згідно з якою, у разі якщо хоча б одне відомство проінформує управління у справах іноземців про те, що в'їзд у Польщу даної особи загрожує безпеці країни, йому відмовлять у переселенні або у перерозподілі.

Наразі комендант прикордонної служби або голова агентства внутрішньої безпеки має 7 днів на надання такої інформації голові управління у справах іноземців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.