У Німеччині всі федеральні траси зроблять платними для вантажівок

Середа, 11 травня 2016, 16:48

Федеральний уряд Німеччини 11 траня ухвалив рішення, за яким з 1 липня 2018 року проїзд вантажних автомобілів всіма дорогами федерального значення буде платним.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Це рішення має на меті забезпечити поповнення державного бюджету на два мільярди євро щорічно та покликане допомогти краще організувати транспортні потоки.

Після ухвалення такого рішення уряду протяжність платних доріг в країні збільшиться на 40 тисяч кілометрів.

"З поширенням плати за вантажні перевезення на всі федеральні траси ми втілюємо в життя системні зміни від оподаткування до оплати користувачами доріг нашої інфраструктури", - цитує видання міністра транспорту Німеччини Александера Добріндта.

Варто додати, що наразі на дорогах Німеччини діє плата для вантажних автомобілів вагою від 7,5 тонн на близько 13 тисячах кілометрів автобанів та 2300 кілометрах трас федерального значення. Обов'язкову плату для вантажівок вагою від 7,5 до 12 тонн запровадили з жовтня 2015 року.

Видання також відзначає, що наразі в уряді Німеччини розглядають  можливість запровадити плату за користування дорогами і для вантажівок вагою від 3,5 тонн та автобусів дальнього прямування. Так рішення має бути ухвалене не пізніше кінця 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.