ЄС потрібен новий підхід в боротьбі з міграційною кризою - МЗС Естонії

Субота, 14 травня 2016, 16:01

Десятки мільйонів біженців у світі вказують на провал глобальної політики в області розвитку і необхідність нових методів і підходів.

Про це заявила міністр закордонних справ Естонії Марина Кальюранд на конференції в Таллінні, передає ERR.

"Ми не можемо відокремлювати один від одного такі питання як торгівля, політика, економіка і міграція, нам потрібен єдиний, комплексний підхід", - підкреслила Кальюранд.

"Те, що на сьогоднішній день чисельність біженців досягла майже 70 млн чоловік, свідчить про невдачу співробітництва з питань розвитку. Ми повинні переглянути свою політику співпраці з розвитку", - відзначила вона.

На думку Кальюранд, Європейський союз повинен урізноманітнити свої підходи до вирішення проблем.

"Можливо, є сенс переглянути торговельну політику Європейського союзу і, наприклад, відкрити свій ринок для країн Африки?", - поставила запитання глава зовнішньополітичного відомства Естонії.

"Ми повинні бути прагматичними і дивитися на речі реалістично, почати переговори конкретно з кожною державою, з якої до Європи прибувають мігранти", - закликала Кальюранд.

" Необхідно дістатися до витоків потоку мігрантів і забезпечити, щоб ці держави допомогли нам, наприклад, уклавши з нами договори про реадмісію нелегальних іммігрантів", - наголосила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.