У Німеччині нарешті з’явиться безкоштовний Wi-Fi у громадських місцях

Неділя, 15 травня 2016, 10:35

Німецький уряд внесе поправки в законодавство, які дозволять відкрити безкоштовні точки доступу до Інтернету через Wi-Fi в публічних місцях.

Про це повідомляє AFP.

Згідно з останніми даними, в Німеччині на кожні 100 000 жителів припадає всього дві відкриті точки Wi-Fi, порівняно з 10 у Швеції та 29 у Великій Британії.

Тільки 39% користувачів Інтернету в Німеччині виходять в онлайн через Wi-Fi за межами своїх будинків.

Це пов'язано з суворим законодавством, направленням на боротьбу з піратським контентом, згідно з яким відповідальність за нелегально отриманий контент лягає не на кінцевого користувача, а на власника мережі.

Згідно з домовленістю, досягнутою на цьому тижні в рамках "великої коаліції" Німеччини, будуть внесені поправки, згідно з якими "безкоштовний Wi-Fi і його постачальники будуть розглядатися як провайдери" - тобто, вони не будуть нести відповідальності за користувачів.

Це правило буде діяти для тих, хто безкоштовно пропонує доступ до свого Wi-Fi - чи то власник ресторану, який дозволяє клієнтам підключатися онлайн, або доброзичливий хлопець, який передасть свій пароль на свій доступ в Інтернет.

Пропозиція повинна бути розглянута німецьким урядом, перед тим як її передадуть до парламенту, таким чином, нові поправки набудуть чинності не раніше осені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.