Почалися перші військові навчання в спільному центрі НАТО-Грузія

Понеділок, 16 травня 2016, 15:27

У Грузії стартували перші тижневі військово-польові навчання, в Тренувальному та оціночному центрі НАТО (JTEC). 

Про це повідомляє "Грузія Online" з посиланням на міністерство оборони країни.

У навчаннях, які в урочистій обстановці відкрилися на навчальній базі Норіо (поблизу Тбілісі), бере участь рота "Альфа" 51-го батальйону ЗС Грузії. По завершенні навчань фахівці НАТО оцінять рівень підготовки роти.

"Цей процес триватиме до тих пір, поки всі піхотні роти не отримають оцінки. Ця оцінка буде відзначена в документі НАТО, який готується для Варшавського саміту", — заявив заступник голови Генштабу ЗС Грузії Омар Бегоїдзе.

Навчання, що почалися в понеділок, є першими серед тих 11 ротаційних навчань, які повинні відбутися до кінця поточного року в тренувальному центрі НАТО.

Під час навчань особливу увагу буде приділено операціям з оборони і унікальним можливостям використання рельєфу Грузії в ході таких операцій.

Разом із польовими навчаннями грузинським військовослужбовцям тренувальний центр НАТО пропонує і симулятивні навчання з використанням комп'ютерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Грузії в середу на військовій базі Вазіані поблизу Тбілісі розпочинаються навчання НАТО "Гідний партнер – 2016" (Noble Partner – 2016) за участі 1300 грузинських, американських і британських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: