Правозахисники заявили про страту десятків людей у Лівії бойовиками ІДІЛ

Середа, 18 травня 2016, 14:04

Правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила "Ісламську державу" у страті десятків людей в Лівії, заявивши,що ці  вбивства прирівнюються до військових злочинів.

Про це повідомляє AFP.

За даними правозахисників, щонайменше 49 осіб були вбиті у портовому місті Сирт, яке майже рік знаходиться під контролем ІДІЛ, шляхом обезголовлювання і розстрілу за звинуваченнями в тому числі у таких злочинах як богохульство, чаклунство і шпигунство.

"Вбивство мирних громадян або поранення полонених членами однієї із сторін збройного конфлікту є військовим злочином, як і страти без належного судового розгляду. Характер і масштаби незаконних страт ІДІЛ та інші акти у Лівії і можуть кваліфікуватися як злочини проти людяності", - заявили в HRW.

За даними правозахисників, так звана "поліція моралы", спираючись на інформаторів, на вулицях може погрожувати, штрафувати або побити людину за куріння, прослуховування музики.

У доповіді йдеться, що джихадисти розграбували і знищили будинки тих, хто вважався ворогами, а також примусово закрили магазини, що спеціалізувалися на білизні або західному одязі.

Як повідомлялося, США та інші світові держави готові озброїти уряд національної єдності Лівії, який підтримує ООН, щоб допомогти йому боротися з "Ісламською державою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.