США готові послабити ембарго на поставки зброї до Лівії - ЗМІ

П'ятниця, 13 травня 2016, 15:53

Уряд США готовий послабити заборону на експорт зброї до Лівії, щоб допомогти новому уряду єдності боротися проти "Ісламської держави".

Про це повідомляє AFP із посиланням на інформацію американських чиновників і дипломатів.

За планами Білого дому, Організація Об'єднаних Націй внесе виключення в ембарго, накладені Радою безпеки ООН у 2011 році, під час невдалої спроби Муаммара Каддафі придушити народне повстання.

"Якщо лівійський уряд підготує детальний і послідовний список речей, які він хоче використовувати для боротьби з ІДІЛ, і який відповідатиме всім вимогам виключення, я думаю, що члени Ради мають намір серйозно розглянути питання про цей запит", - сказав один високопоставлений представник адміністрації США.

"Є дуже здорове бажання всередині Лівії, щоб позбавити себе від ІДІЛ, і я думаю, що ми повинні підтримувати і реагувати", - додав чиновник.

Угруповання "Ісламська держава", скориставшись хаосом у країні, захопило контроль над прибережною смугою в районі портового міста Сірт. Західні країни мають побоювання, , що джихадисти можуть використовувати середземноморське місто як перевалочну базу для атак на Європу.

За даними Пентагону, у Лівії постійно перебувають близько 6 тисяч бойовиків "Ісламської держави".

Раніше повідомлялося, що США розмістили в східній та західній частині Лівії дві групи спецназу.

Крім того, Європейський Союз планує розглянути питання про розгортання контингенту в Лівії для того, щоб стабілізувати уряд країни, який отримав підтримку ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: