Страйк у Франції призвів до затримок внутрішніх поїздів і поромів до Британії

Середа, 18 травня 2016, 14:20

Страйки французьких залізничників і портовиків призвели до того, що кількість курсуючих поїздів зменшилася вдвічі, а також до скасування значної частини поромів, що відправляються до Великої Британії.

Про це повідомляє Reuters.

Протягом середи 18 травня профспілки, як і кпротягом останніх кількох тижнів домагаються відміни реформи трудового законодавства, яку планує провести уряд президента Франсуа Олланда.

Страйк залізничників, проголошений в середу, буде тривати до ранку п'ятниці. Це вже призвело до зменшення кількості швидкісних та міжміських перевезень на 40-50%, що також сильно позначиться на місцевих і приміських лініях.

Пороми Бретані оголосили про масові відміни регулярних маршрутів між Великою Британією і Північною Францією, де портовики приєдналися до страйку.

Своєрідну транспорту блокаду підтримали також далекобійники, які перекрили основні магістралі і блокують постачання продуктів до великих міст.

Раніше повідомлялося, що по всій Франції проходять протести поліції проти ненависті щодо правоохоронців.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд у вівторок 17 травня заявив, що не відмовлятиметься від реформи ринку праці, яка викликала вуличні протести, що тривають вже два місяці.

Передбачене реформування законодавства дозволить скасувати частину захисту, якою користуються працівники у питаннях звільнення, з метою заохочення підприємців наймати більше людей.

Реформа також передбачає, що компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та, відповідно, зменшення зарплати.

Крім того, документ дозволяє співробітникам працювати більше, набагато більше - ніж нинішній робочий тиждень, що не перевищує 35 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.