Олланд не відмовиться від трудової реформи попри протести у Франції

Вівторок, 17 травня 2016, 12:13

Президент Франції Франсуа Олланд у вівторок заявив, що відмовлятиметься від реформи ринку праці, яка викликала вуличні протести, що тривають вже два місяці.

Про це повідомляє AFP.

"Я не поступлюся, тому що занадто багато (попередніх) урядів раніше відступали. Я волію, щоб люди пам'ятали мене, як президента, який провів реформи, а не президента, який нічого не робив", - сказав Олланд.

Олланд також пообіцяв вживати жорсткі заходи проти порушників порядку, які підбурювали людей на вуличні протести проти реформ, пошкоджували майно і спровокували протистояння з поліцією.

Багато демонстрацій проти реформи завершилися сутичками. "Це – неприйнятно. Демонстрації - це право, але трощити і руйнувати все навколо - це злочин", - заявив Олланд.

Президент сказав, що більше 1000 людей вже були заарештовані і, що 350 співробітників поліції були поранені в сутичках.

Передбачене реформування законодавства дозволить скасувати частину захисту, якою користуються працівники у питаннях звільнення, з метою заохочення підприємців наймати більше людей.

Реформа також передбачає, що компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та, відповідно, зменшення зарплати.

Крім того, документ дозволяє співробітникам працювати більше, набагато більше - ніж нинішній робочий тиждень, що не перевищує 35 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.