У Франції – чергові протести проти трудової реформи і нові сутички

Фото
Четвер, 12 травня 2016, 16:54

У Франції розпочалися чергові акції протесту, направлені проти трудової реформи, "протиснутої" цього тижня прем’єр-міністром Мануелем Валльсом без згоди парламенту.

Як повідомляє Le Figaro, кілька сотень людей зібралися на площі Денфер-Рошро у Парижі, щоб пройти до будівлі Національних зборів, де відбудеться голосування за недовіру уряду. Під час ходи до парламенту кількість протестувальніків збільшилася до кількох тисяч.

ЗМІ повідомляють про перші сутички на вулицях французької столиці, зокрема, протестувальники закидали поліцію ракетами і пляшками з запалювальною сумішшю, та у відповідь застосувала сльзогінний газ.

 
 
 

Аналогічні акції проходять по всій Франції. Як повідомляє видання L’Express, на вулиці Тулузи вийшли від 3 до 12 тисяч протестувальників. У Ренні в акціях беруть участь до 1,5 тис осіб.

В регіонах теж дійшло до перших сутичок і затримань. Так, у Нанті, де на вулиці вийшли 2,5 тисяч демонстрантів, поліцію закидали ракетами і камінням. У відповідь силовики застосували сльозогінний газ і провели кілька затримань.

О 17.00 за Києвом Національні збори Франції мають зібратися задля голосування за недовіру уряду Мануеля Вальса.

Раніше повідомлялося, що на підставі пункту 3 статті 49 Конституції Франції премʼєр-міністр країни Мануель Вальс збирається підписати закон про спірну трудову реформу, який викликав масові протести в країні.

Передбачене реформування законодавства дозволить скасувати частину захисту, якою користуються працівники у питаннях звільнення, з метою заохочення підприємців наймати більше людей.

Реформа також передбачає, що компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та, відповідно, зменшення зарплати.

Крім того, документ дозволяє співробітникам працювати більше, набагато більше - ніж нинішній робочий тиждень, що не перевищує 35 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.