Керівник українського Генштабу в НАТО обговорить постачання зброї Україні

Середа, 18 травня 2016, 20:34

Начальник Генерального Штабу Збройних сил України Віктор Муженко збиарється  обговорити питання постачання зброї Україні з новопризначеним командувачем Об'єднаними силами НАТО в Європі Куртом Скапарротті.

Про це Муженко повідомив в інтерв'ю УНІАН.

За його словаи зустріч має відбутися у четвер в штаб-квартирі НАТО.

"Ми обов'язково будемо обговорювати питання надання зброї Україні - в яких обсягах та яке озброєння може бути нам надано найближчим часом та у перспективі", - сказав він.

Муженко також уточнив, що мова йде про озброєння, "починаючи із засобів розвідки, закінчуючи протитанковим озброєнням, включаючи радарні системи, засоби РЕБ (радіоелектронної боротьби), засоби зв'язку і ряд інших".

Крім того, Муженко повідомив, що в рамках засідання Військового комітету НАТО проінформує колег з країн-членів альянсу про ситуацію в Україні.

"Ми хочемо розуміння тієї небезпеки, яка сьогодні існує для України і, відповідно, розуміння необхідності підтримати Україну в такий тяжкий для неї час", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що новий головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, генерал армії США Кертіс Скапарротті має намір з’ясувати, яку саме зброю потребує Україна для свого захисту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.