НАТО проситиме Москву про швидке проведення нового засідання Ради Росія-НАТО

П'ятниця, 20 травня 2016, 09:54

Північно-Атлантичний альянс вирішив провести засідання політичного органа співпраці з Росією – Ради РФ-НАТО – до варшавського саміту альянсу.

Про це повідомив у спілкуванні з журналістами генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Столтенберг підкреслив, що це не означає зміни ставлення до РФ.

"Було дуже чітко висловлено всіма міністрами під час обговорення – немає протиріччя між обороною і діалогом. Практична співпраця лишається замороженою, але ми вирішили підтримувати політичний діалог", - додав він.

"Ми всі згодні, що в нинішній ситуації нам потрібна така платформа як Рада Росія-НАТО, зокрема, щоби уникати небезпечних загострень", - заявив генсек, навівши в якості приклада збиття турецькими збройними силами російського літака.

Генсек наголосив, що тепер альянс має звернутися до РФ з проханням про погодження такої зустрічі.

"Вчора (в четвер, під час робочої вечері глав МЗС НАТО) була широка згода про те, що НАТО має переконати Росію у проведенні нового засідання Ради ще до саміту НАТО. Тому ми починаємо працювати над погодженням модальностей такої зустрічі", - заявив він.

Як повідомлялося, в квітні відбулося перше засідання Ради Росія-НАТО після дворічної перерви, темою для обговорення була, зокрема російська агресія в Україні. Сторони не дійшли згоди щодо жодного з питань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.