У Швеції кілька випадків саботажу на телеком-об'єктах, посилені заходи безпеки

П'ятниця, 20 травня 2016, 13:26

Поліція безпеки Швеції зібрала екстрене засідання в п'ятницю після чергового явного акту саботажу на радіощоглі.

Про це повідомляє The Local.

Диверсія на радіощоглі у Швеції сталася на наступний день після того, як Стокгольм був змушений закрити повітряний простір через проблеми із мережею, які вивели з ладу радіолокаційну станцію управління повітряним рухом.

У Швеції занепокоєні, що це може бути пов'язано з недавнім пошкодженням щогли на південному заході країни, а також проблемами з системою бронювання шведського залізничного оператора в четвер.

Міністр інфраструктури Ганна Юханссон заявила, що поки не буде робити ніяких припущень, але сказала ЗМІ, що буде зустрічатися з чиновниками, щоб обговорити можливий зв'язок між цими подіями.

"Цілком можливо, що вони сталися незалежно одна від одної протягом короткого часу. Але ми уважно вивчаємо, чи є зв'язок ", - сказала вона.

Тим часом, шведська поліція посилили заходи безпеки біля радіощогл по всій Швеції, після того, як було пошкоджено інфраструктуру водонапірної башти за межами міста Фальчепінг.

Державна комунікаційна компанія Терасом вже заявила, що збільшить кількість камер спостереження і найме більше співробітників для охорони 54 телекомунікаційних станцій на території Швеції.

Цивільне агентство з надзвичайних ситуацій заявляє, що поки не має жодних підстав вважати, що різні випадки пов’язані між собою, але підтвердило проведення екстреного засідання за участі поліції.

Професор в області аналізу розвідувальних даних в університеті міста Лунд Вільгельм Агрелл натякнув на можливий російський слід.

"Сценарій нагадує картину так званої гібридної війни, яка склалася після операції в Криму в 2014 році", - сказав він, маючи на увазі анексію півострова російськими військами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: