Швеція та Фінляндія зближуються з НАТО – беруть участь у раді міністрів альянсу

П'ятниця, 20 травня 2016, 10:16

Дві країни Балтії, що не є членами НАТО – Швеція та Фінляндія – в п’ятницю вранці офіційно беруть участь у міністерській зустрічі альянсу.

Про це повідомив у спілкуванні з журналістами генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"До нас долучаться Фінляндія та Швеція, члени ЄС та не члени НАТО. Це буде показником рівня нашої співпраці", - заявив він.

До зустрічі також запрошена глава дипломатичної служби ЄС Федеріка Могеріні, однак фінський та шведський міністри долучилися до зустрічі НАТО на національному, а не європейському рівні. Інші держави-члени ЄС, що не входять до НАТО (Австрія, Ірландія) відсутні на переговорах

Напередодні високопосадовець НАТО, що побажав лишитися неназваним, заявив, що це лише один з проявів активнішої співпраці Швеції та Фінляндії з альянсом: "У нас активніша співпраця з Швецією та Фінляндією, аніж будь-коли в історії"

Він додав, що це викликано агресивною поведінкою Росії, а також "природними причинами". "Крім того, коли йде настільки активна співпраця із балтійськими країнами-членами НАТО, то Швеція та Фінляндія просто не можуть лишатися в стороні", - пояснив представник керівництва альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.