Винищувачі НАТО 9 разів за тиждень піднімалися для перехоплення літаків РФ

Понеділок, 23 травня 2016, 18:30

Минулого тижня винищувачі місії повітряної поліції НАТО в країнах Балтії дев'ять разів піднімалися в повітря, щоб розпізнати і супроводити російські військові літаки.

Про це повідомляє Postimees з посиланням на Міноборони Естонії.

За даними міністерства, 16 травня  винищувачі ідентифікували російські військові літаки "Іл-20" та "Ан-26", які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем в Калінінградську область.

17 травня винищувачі піднімалися в повітря, щоб ідентифікувати і супроводити російський військовий борт "Іл-20" і два винищувачі "Су-27" . "Іл-20" летів з материкової частини Росії в Калінінградську область за планом, а винищувачі "Су-27" летіли, щоб зустріти "Іл-20", і повернутися в Калінінградську область.

18 травня винищувачам НАТО довелося двічі підніматися в повітря через російські літаки. Перший раз вони супроводили "Іл-22", що летів з Калінінградської області, а також чотири винищувачі "Су-27". 

19 травня винищувачі піднімалися три рази. Перший раз літак "Іл-20" летів в Калінінградську область, другий раз з Росії в Калінінградську область летіли "Іл-18" і "Ту-134", а третій раз летів "Іл-18" .

20 травня винищувачі НАТО ідентифікували російські літаки "Іл-20" та "Ан-26". "Іл-20" летів з Калінінградської області на материкову частину Росії, "Ан-26" летів з материкової частини Росії в Калінінград.

21 травня літаки ППО НАТО піднімалися в повітря, щоб розпізнати і супроводити російський військовий літак "Іл-38", який летів у міжнародному повітряному просторі з материкової частини Росії в Калінінградську область.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.