Рейтинг Меркель продовжує знижуватися – опитування

Вівторок, 24 травня 2016, 12:49

Рейтинг канцлера Німеччини Ангели Меркель продовжує знижуватися, втрачає популярність блок партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС).

Про це свідчать опитування, проведеного інститутом дослідження громадської думки Forsa на замовлення Stern і телеканалу RTL, повідомляє Deutsche Welle.

Результати свідчать про зниження популярності Меркель, яка порівняно з попереднім дослідженням втратила два процентних пункти. Наразі Меркель на посаді канцлера у випадку нових виборів готові підтримати 44% опитаних.

За результатами опитування, якби вибори відбувалися сьогодні, за блок ХДС/ХСС проголосували б 33%, що на 8,5% менше показників блоку за результатами виборів 2013 року.

Видання відзначає, що у порівняннні з результатами попереднього опитування, блок Меркель втратив один процентний пункт.

Таким чином, блок досягнув найнижчого результату в дослідженнях Forsa з червня 2012 року.

Журналісти видання припускають, що причиною такого зниження рейтингу могли стати розбіжності між ХДС і ХСС з питання міграційної кризи, а також політика канцлера ФРН Ангели Меркель щодо турецького керівництва.

Повідомляється також про те, що за Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН), яка разом з блоком входить в правлячу коаліцію, проголосували б 20 відсотків виборців, а за парламентську опозицію, "зелених" і Ліву партію, - 14% і 9% відповідно.

Видання відзначає зростання рейтингу правопопулістської антиєвропейської та антиісламської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ). Так, 12% респондентів заявили про підтримку цієї партії, що стало найвищим показником для АдГ в цьому році.

Раніше повідомлялося, що 64 % німців не хотіли би, щоб Ангела Меркель вчетверте стала канцлером Німеччини після виборів 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: